SNGFSTVL&Jiro

(This post is in Dutch: one of my comics has been published in an album full of Eurovision Song Contest 2021 content – my comic is critical of some superficial LGBT aspects of the festival. In stores now!)

Fragment uit Jiro’s werk, pagina 57.

Laat je verrassen door Dolly & De Heer en vier met hen het Songfestival!

SNGFSTVL&Strips is een bonte verzameling van strips en artikelen rondom het Songfestival – op iedere bladzijde begint een nieuw feestje: van vrolijk tot melancholiek, van grappig tot meeslepend, net als de acts op het Songfestival zelf telkens met een eigen kleur en verhaal.

Dit alles wordt gepresenteerd door geboren Songfestivalfan Dolly Bellefleur en stripmaker Margreet de Heer, die feestvierend en kibbelend door het album heen wandelen. Zij schotelen de lezer onder andere een interview voor met Jeangu Macrooy, een kijkje in de keuken van kostuumontwerper Tycho Boeker (bekend van menige Songfestivaljurk) en werk van Evert Geradts, Joost Swarte, Thé Tjong-Khing, Mars Gremmen, Mas Hab, Tom Mikkers, Berend Vonk, Pieter Hogenbirk, Kim Steinmann, Jeroen Funke, Ytje Veenstra, Herman Roozen, Wilbert van der Steen, Johan Neefjes, Jiro Ghianni, Ben Morris, Stripschapprijswinnaar Gerben Valkema en vele anderen. Met bovendien een heel mooie geïllustreerde versie van Jeangu’s Birth of a New Age door Stephan Louwes!

KOOP NU en steun arme corona kunstenaars!

UPDATE: het NRC heeft mijn bijdrage genoemd in een artikel door Sandra Heerma van Voss.
Als je rijk bent en een NRC abonnement hebt, dan kun je dit lezen:
“Ernstiger bijdragen zijn er ook. Mas Hab legt in twee pagina’s fijntjes uit dat de inkomsten die de organisatie van het Songfestival voor de stad Rotterdam genereert geen effect zullen hebben op de hoge armoedecijfers. Jiro Ghianni tekent op hoe weinig er met de recente omarming van het Songfestival door de mainstream werkelijk verandert voor de mensen die er sinds jaar en dag een veilig thuis vinden. „Homo’s zijn altijd zóó gezellig!”, laat hij een vriendinnenclubje kraaien. Zelf zit hij er als transgender zwijgend naast.”

https://metadata.isbn.nl/1446605/jiro-ghianni.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star